Over van lent

Stukje geschiedenis

Van Lent

Marcel van Lent en inmiddels de 6de generatie schoenmaker van de Familie van Lent. Het schoenmakers vak zit dus bij Van Lent al generaties lang in hart en nieren. Zo gaf Joannes van Lent, die het vak ook al leerde van zijn vader, als tweede in de generatie de kneepjes van het vak door aan Petrus Wilhelmus van Lent (geb. 04-10-1880). Petrus Wilhelmus van Lent, overgrootvader, had een schoenmakerij in o.a. de Rijpstraat te Amsterdam. Door een noodlottig ongeval heeft onze opa (zoon Roelof Johannes van Lent geb. 19-06-1917), helaas eerder dan gedacht, de winkel overgenomen.

Ferdinand Bolstraat

amsterdam

Deze winkel heeft Roelof Johannes van Lent uiteindelijk gesloten. In 1974 is hij, op 57 jarige leeftijd, in Amstelveen nog een, al snel goedlopende, schoenmakerij begonnen. Ook een aantal van zijn zoons zijn schoenmaker geworden, waaronder onze vader Roel van Lent (geb. 12-10-1944).

Na een aantal mooie ervaringen opgedaan te hebben bij verschillende schoenmakerijen opent onze vader, Roel van Lent, 4 oktober 1971 op de Zeedijk in Amsterdam samen met onze moeder de deuren van zijn eerste eigen schoenmakerij. Dat loopt zo goed dat hij in 1980 besluit nog een zaak te openen op de Beurspassage t.o. de C&A en in 1984 werd er nog een zaak geopend in de Pijp in Amsterdam aan de Ferdinand Bol straat.

Marcel van Lent oefent nog altijd zijn vakmanschap op Zuid - Ferdinandbolstraat 104b in Amsterdam uit. Zo is hij inmiddels de zesde generatie schoenmaker in de familie van Lent. Je kunt dus wel zeggen dat het schoenmakersvak ook bij hem in het bloed zit.

Online

Reparatie Service

Krijg een prijs op maat zonder langs te komen. Vul uw gegevens in en Upload uw foto's. U krijgt binnen twee dagen een offerte op maat.
Stuur uw schoenen naar ons toe en wij verrichten het onmogelijke.